Vidalı Diş Nedir? Nasıl Yapılır?
Vidalı diş nedir? Nasıl yapılır? Hepimiz biliyoruz ki bizim diğer insanlar üzerinde bıraktığımız ilk izlenimler dış görünüşümüzle ilgili. Eğer ki biz düzenli ve temiz bir görünüşe sahip olursak karşımızda ki insanlar da bunu kolayca fark edeceklerdir. Bu nedenle de ilk olarak kişisel bakımımıza gereken özeni göstermeliyiz. Her gün kişisel olarak vücudumuza yaptığımız birkaç bakım bizi daha sağlıklı yapar. Özellikle ağız ve diş bakımı sağlıklı bir birey olabilmek için oldukça önemlidir. Çünkü ağız çevresinde mikropların olmaması ve dişlerin temiz olması bizi birçok hastalıktan korur. Bunun yanı sıra temiz dişlerde çevremizde ki insanlara iyi bir izlenim bırakmamız için oldukça önemlidir.
İnsanlar ağız ve diş bakımlarını yaparlarken çeşitli kurallara uymalılar dır. Bu kuralların başında günlük düzenli olarak ağız ve diş bakımı yapmak gelir. Gün içerisinde yemeklerden sonra mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Ağız ph’ını bozacak yiyeceklerin tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Diş fırçalama işleminin hemen ardından ağız bakım suyu gargara yapılarak ile ağız içi temizlenmeli ve su kullanılmadan direkt tükürülmelidir. Diş macunu seçerken florür içerikli olanlar tercih edilmelidir. Sürekli aynı marka diş macunu kullanılmamalıdır. Diş pastaları yüksek aşındırıcılar içerdiklerinden günlük kullanım için uygun değildirler.
Hepimiz ağız ve diş sağlığımıza dikkat ederiz. Ancak bazen dikkat eksikliğinden bazense daha farklı sebeplerden diş problemleri yaşayabiliriz. Bu diş problemlerinden bizim için en önemli olanı ise diş kayıplarıdır. Ancak artık vidalı diş yöntemiyle kaybettiğiniz dişleriniz yerine geliyor.
İmplant yani vidalı diş eksik olan dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilecek olan titanyum vidalara verilen addır. Bu vidalar çene kemiğine küçük cerrahi operasyonlar ile yerleştirilir. İmplantın çene kemiği ile tam olarak kaynaşması 3 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşir. Bu süreden sonra ise implant artık normal bir diş kökü yerini alır ve protezi taşıyacak hale gelir.
Tek diş eksiğinde, birden fazla diş eksiğinde ve ağızda diş olmadığında implant uygulanabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken ilk konu ağız ve diş temizliğine özen gösterilmesidir. İmplant yapılmadan önce çene kemiğinin yüksekliği ve kalınlığı ölçülür uyumlu ise yapılır. Uyumlu değilse ilk olarak uyumlu olması için gerekli zemin hazırlanır.
Vidalı diş genel olarak ciddi sistemik bir rahatsızlığı olmayan veya varsa da kontrol altında olan ayrıca ağız ve diş sağlığı radyografik tedavi sonucunda uyumlu çıkan kişilere yapılabilir. Ülkemizde bu tedavi dünya standartlarında uygulanmakta ve çıkan yeni tıbbi cihazlar kliniklere ulaşmaktadır. Vidalı diş yaptırmak için bir yaş sınırı yoktur.
Birçok insan ağız ve diş sağlığı konusunda implant yöntemine başvurarak eksik dişlerini tamamlamışlardır. Bu tedaviyi gören insanların çoğu tedaviden memnun olduklarını ve gerekirse yine başvuracaklarını bildirmişlerdir.
Dişlerinizin tümünü veya bir kısmını kaybetmiş olabilirsiniz. Bu sebeple de bir hekim yardımına ihtiyaç duyarsınız. Titanyumdan yapılmış sahte kökler ile sizde eksik dişlerinizi tamamlayıp istediğiniz gibi bir ağız yapısına sahip olabilirsiniz. Ülkemizde implantaloji dalında kendini yetiştiren ve her geçen gün yenileyen diş hekimleri mevcuttur. Bu hekimlere başvurarak sizde bu sağlık sorununu önleyebilirsiniz.
Vidalı diş yaptırırken karşınıza çıkacak olan riskler bir diş çekiminde karşınıza çıkacak risklerden farklı değildir. Ancak unutulmamalıdır ki implant yapımı esnasında ağız ve diş sağlığına mutlaka özen gösterilmelidir ve hastanın genel durumu takip edilmelidir. Sizde sağlığınızı önemseyin ve karşılaştığınız sağlık problemlerini çözmek için kısa sürede hekimlere başvurun.